Boeken over zentangle.

Boekenlijst 
Samenvatting

Welkom in de wereld van Zentangle®! Je zult beslist gegrepen worden door de ontwerpen in dit inspirerende boek; niet alleen als dit je eerste kennismaking met Zentangle is maar ook als je al eerder tangles hebt gemaakt.


Samenvatting

Hoelang is het geleden dat jij een kleurpotlood hebt gebruikt? Heb je sinds je kindertijd nooit meer een kleurboek in je handen gehad? Dit is je kans: het enige echte kleurboek voor stoere mannen! Ook voor mannen die het plezier en de ontspanning van het kleuren al hebben ontdekt.

Je hoeft geen kunstenaar te zijn en hebt geen tekentalent nodig om met dit kleurboek aan de slag te gaan. Ook dure materialen zijn overbodig. Voor deze ontspannende activiteit hoef je alleen maar te kleuren. Dus pak je potloden en ga aan de slag met de stoere dieren, mooie damesbenen en andere echte mannenkleurplaten.


Samenvatting

In Aan de slag met Zentangle® leerde Kass Hall je het leuke en ontspannende tekenproces van Zentangle kennen. In het Aan de slag met Zentangle® werkboek krijg je alle benodigde Zentangle-aanwijzingen en -inspiratie om nu zelf een jaar lang aan de slag te kunnen.

Dit werkboek staat vol met tal van nieuwe tegels en vier splinternieuwe tangles. Het laat je Zentangle gebruiken op manieren waaraan je nooit eerder gedacht hebt. Teken vormen, letters, randen en zelfs Zendala's terwijl je de nieuwe tangles onder de knie krijgt. Het concentreren op het creëren van de herhalende patronen brengt je tegelijkertijd rust en vermindert zo stress. Dit werkboek is ideaal voor kunstenaars van alle niveaus en biedt je een dagelijks Zentangle-meditatiemoment.

In dit werkboek vind je:
- Zeven stap-voor-stapdemonstraties van tangle-patronen om eenvoudig aan de slag te gaan
- Inspiratie en instructies om het hele jaar door unieke en prachtige tegels te creëren met deze tangles
- Meer dan 400 blanco of deels ingevulde tegels zodat je het hele jaar door in dit boek kunt oefenen, zonder bang te hoeven zijn voor de lege bladzijde. 

Zentangle, creatieve patronen tekenen
Samenvatting

  • Nederlands
  • 48 pagina's
  • Deltas Centrale uitgeverij
  • mei 2013
Alle productspecificaties
Ontdek de rustgevende kracht van patronen tekenen en verhoog je concentratie en creativiteit

Kun je niet echt tekenen, maar maak je regelmatig krabbels en kleine tekeningetjes in de marges van notities? Of heb je last van stress en ben je op zoek naar een leuke manier om je gedachten even stil te zetten? Of ben je gewoon graag creatief bezig met potlood en stift? Dan is Zentangle echt iets voor jou!

Zentangle is een vorm van meditatie door het tekenen van patronen. Een Zentangle is een complex ogende tekening die heel nauwkeurig, lijn voor lijn wordt opgebouwd. Losse tangles of patronen worden vrij met elkaar gecombineerd waardoor een Zentangle alle kanten op kan gaan. Volg gewoon je gevoel! Er is geen goed of fout! Doordat je met je gedachten alleen gericht bent op je tekening, komt je lichaam tot rust. Zorgen en stress verdwijnen naar de achtergrond en maken plaats voor nieuwe inzichten die opborrelen door het zelfvertrouwen dat tanglen je geeft. Veel tekenplezier!


Basisboek zentangle


Samenvatting

Auteur: Suzanne McNeill
  • Nederlands
  • 160 pagina's
  • Tirion Creatief
  • april 2014
Alle productspecificaties
Leef je uit op papier met zentangles! Tangle staat voor een wirwar aan lijnen tekenen en kleuren, zonder complexe technieken, maar juist om zen te worden.
Zentangle is een vorm van creatieve meditatie, waarvoor je niet hoeft te kunnen tekenen.
Dit boek bevat 100 zentangles die stuk voor stuk beginnen met een simpele basisvorm, zoals regendruppel, piramidevorm of bloemmotief. Nadat de basisvorm op papier staat, volgen vele variaties om de vorm in te tekenen met lijnen en vervolgens in te kleuren. Ervaring is helemaal niet nodig! Er bestaat geen goed of fout, enkel een rustgevend effect. Volg de oefeningen in het boek en je zult zien dat het zentanglen vanzelf gaat. 'Teken, kleur en ontspan' is het motto.Zentangle Basics introduces you to today's hottest trend in drawing meditation. Using only pencil, pen and paper, you'll learn how to draw 25 original tangles and discover inspiring ideas for incorporating these designs into your art. This expanded workbook edition includes a bonus section where you can get started with warm-up exercises, practice tangling, and experiment with strings and shading. With benefits including stress relief, inspiration and improved self-esteem, Zentangle can be done anywhere and no special 'artistic' talent is required. Tangles can be used to decorate wearables and home decor objects as well as cards, scrapbook pages and journals. Best of all, you can tangle even if you have never drawn anything before.