De basis

De basisPak een pen en papier en vertrouw, vertrouw op je eigen creativiteit. Richt je in eerste instantie nog niet op alle patronen. Teken een blad vol blokjes, lijntjes, rondjes, driehoekjes. Herhaal de patronen.


Laat je verrassen door wat er ontstaat. Soms ontstaat er al direct diepte in de tekeningen. Er staan veel instructiefilmpjes op internet waarvan ik ook op deze blog voorbeelden zal plaatsen maar laat je eerst zelf gaan met de lijnen die er in je eigen hoofd bestaan. Wie weet bedenk jij zelf een nieuw Zentangle patroon.
De variaties die op internet staan kunnen je in een later stadium verder helpen om je tekeningen te verdiepen. Richt je je meteen op alle bestaande patronen dan kan je de moed in de schoenen zakken en dat is nou net niet de bedoeling. Het is een uiting van jezelf. Het is de bedoeling rust te vinden in het herhalen van vormen. Een cadans te vinden met je pen. Er zullen legen vlakken ontstaan die je misschien doen denken aan driehoeken. Teken dat driehoek en herhaal. Vul de ruimtes met lijnen en vlakken.