zaterdag 8 november 2014

Van Madala naar Zendala

Zendala


Het woord 'Zendala' is niets anders dan een samenvoeging van de woorden 'Zentangle' en 'Mandala'. 
Een zentangle in een ronde vorm.


Wat is een mandala?Het woord 'Mandala' komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk 'magische cirkel'. Die cirkel is dan ook de meest kenmerkende eigenschap van mandala-afbeeldingen. De cirkelvorm springt meteen in het oog. Uitgangspunt én doel van een mandala is de middenstip. In wezen ben jij zelf die middenstip, het potentieel waar alles uit kan groeien, het zaadje dat bij een goede verzorging kan uitgroeien en tot bloei kan komen. De cirkel vormt de begrenzing van de ruimte die jij inneemt, is een spiegel van jouw innerlijke Kern. Door het verbeelden leg je contact met een universele energie. In wezen is een mandala dus niets anders dan een verbeelding van een micro-kosmos dat contact legt met de macro-kosmos om uiteindelijk tot de ontdekking te komen dat deze één zijn.

Op de eerste plaats is het tekenen of schilderen van mandala's een zeer rustgevend, ontspannend en vooral leuk gebeuren. Mandala's hebben echter nog meer in hun mars. Het zelf tekenen/schilderen en inkleuren van mandala's brengt je bij je diepere Kern, tot in je onderbewuste. Mandala's kunnen je bewust maken van jouw functioneren als mens. Mandala's zijn spiegels van de Ziel.

En mandala's zijn nog meer, kunnen nog meer bieden. Door te mediteren op mandala's kun je op energetisch niveau contact leggen met de mandala. Alleen al het kijken naar een mandala kan energetisch contact leggen tussen mandala en toeschouwer. Daardoor kunnen mandala's bijdragen in een helingsproces of het stimuleren van bepaalde kwaliteiten in de mens. Ze kunnen een ondersteuning zijn in je persoonlijke (spirituele) ontwikkeling.

aldus Mandala Atelier

http://wittewaterlelie-mandala.blogspot.nl/p/kleurtechniek.html

Een mooie blog over tekentechnieken een bezoek de moeite waard.